17 mei 2018 Mijn leven in kaart

Een workshop voor professionals, vrijwilligers en naasten. Mijn leven in kaart is een beproefde en succesvolle methode voor het maken van een levensboek op maat.

De methode ‘Mijn leven in kaart, met ouderen in gesprek over hun levensverhaal’ is een sinds 2005 beproefde en succesvolle methode binnen de ouderenzorg. Vele zorginstellingen en welzijnsorganisaties, vrijwilligers en naasten hebben in de afgelopen jaren levensverhalen van ouderen opgetekend in een levensboek.

Tijdens de training sta je erbij stil wat het betekent om je levensverhaal aan een ander te vertellen. Dat kan van alles oproepen! Je zet de puntjes op de i als het gaat om het luisteren naar levensverhalen, daarover in gesprek te zijn én iets te noteren. Je maakt kennis met de methodiek én hoort over de visie en uitgangspunten waarom juist deze aandacht voor levensverhalen zo relevant is. Daarnaast ontvang je praktische tips om met de methode aan de slag te gaan en is er volop ruimte voor je eigen vragen.

Na de training heb je voldoende handvatten om met een oudere een traject aan te gaan en een levensboek te schrijven.

De trainer is Wout Huizing, één van de ontwikkelaars en auteurs van Mijn leven in kaart. Hij schreef ook mee aan uitgaven om met mensen met dementie in gesprek te gaan over hun levensverhaal (‘In gesprek met mensen met dementie’) of met oudere migranten (‘Mijn leven in kleur’).

De volgende training vindt plaats op: donderdag 17 mei 13.00 – 16.30 uur

Locatie: Houttuinlaan 5, Woerden

Bedoeld voor: vrijwilligers, professionals in de ouderenzorg, naasten van ouderen die een levensboek willen maken

Kosten: € 150,00 voor professionals, € 115,00 voor vrijwilligers (graag onder vermelding van de vrijwilligers organisatie).
De kosten zijn inclusief de methodiek Mijn leven in kaart (winkelprijs € 39,95).

Opgave is mogelijk via onderstaand formulier:

Aanmeldformulier Workshop Mijn leven in Kaart