Het Grootste Rijnland Praktijk Festival van Nederland

24 apr.

'Als je alles wilt veranderen, moet je overal beginnen'

Bedrijven zoals Finext en Viisi die geen managers hebben en helemaal open zijn over de salarissen. De werknemerscoöperatie Schoongewoon. Amstelring (verzorging, verpleging, wijkzorg) dat volledig omschakelde naar zelfsturende teams, net als woningcorporatie Maasvallei. Campus Columbus met een innovatieve combinatie van opvang, opvoeding en onderwijs voor kinderen van 0-12 jaar. Gemeente Heemstede, regelmatig verkozen tot beste dienstverlener. Werkgemeenschap zorg voor de jeugd Walcheren, een samenwerking van allerlei partijen binnen drie gemeenten. AFAS Software dat geen Ondernemingsraad heeft, maar een tweehoofdige Raad van Inspiratie.

Het Grootste Rijnland Praktijk Festival van Nederland biedt een staalkaart van het Rijnlandse gedachtegoed , met tal van voorbeelden en cases uit het bedrijfsleven, de zorg, het onderwijs, de overheid, het sociale domein en medezeggenschap. Met aandacht voor thema’s als werkgeluk en modern leiderschap en omlijst met presentaties, optredens, workshops en activiteiten. En met een kijkje in de toekomst: organisatie 4.0, robots en blockchain.

Rijnland

In de Rijnlandse visie begint organiseren bij de vakmensen in de voorste linie. Zij hebben de inhoudelijke kennis. De professionals organiseren zichzelf, al dan niet in de vorm van zelfsturende teams. De stafdiensten ondersteunen hen daarbij. Leidinggevenden inspireren, weten de bedoeling van de organisatie op een aansprekende wijze over te brengen, faciliteren en helpen de medewerkers en de teams in hun ontwikkeling en zelforganiserend vermogen.

Praktijk
Zowel voor vakmensen, professionals als leidinggevenden biedt het festival vooral cases uit de praktijk. Geen voordrachten en presentaties over theoretische modellen, verzorgd op een podium door goeroes en experts, maar vooral (inter)actieve workshops waarin ervaringen worden gedeeld en besproken.

Festival
Het festival biedt een leerzame dag, op een fraai landgoed en in een levendige omgeving. Met naast de inhoudelijke Rijnlandse onderwerpen volop aandacht voor thema’s als werkgeluk en persoonlijke ontwikkeling, en tal van leuke en onverwachte activiteiten, deels om te beleven en deels om te doen. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld zelf de methode van Wim Hofman (The Iceman) ervaren, zich uitleven in activistische communicatie of samen met de bekende drummer Cesar Zuiderwijk (Golden Earring) een nieuw percussie-ensemble formeren. Of tijdens een wandeling de ‘circles of life’ van het landgoed Zonheuvel ontdekken.

Als je alles wilt veranderen, moet je overal beginnen
Verandering komt niet tot stand door alleen maar zelfsturende teams in te stellen. Het festival biedt daarom ook voorbeelden en cases van nieuwe, Rijnlandse manieren om de ondersteunende diensten te organiseren, van HR (of P&O) tot IT en van Controlling tot Communicatie. Ook nieuwe vormen van medezeggenschap en leidinggeven komen aan bod. Want we moeten het allemaal leren, dat ‘Rijnlands organiseren’.

Grootste van Nederland
De cases en voorbeelden uit alle sectoren (zorg, onderwijs, lagere en landelijke overheid, sociale domein en bedrijfsleven) bieden de bezoekers een unieke gelegenheid om een kijkje te nemen in de keuken van organisaties met een heel ander doel, maar misschien met verrassende oplossingen voor situaties en problemen waar zij en hun organisatie zelf tegenaan lopen.

Al die cases en voorbeelden laten bovendien zien dat het Rijnlandse gedachtegoed zich gestaag verspreidt bij allerlei bedrijven en organisaties, in alle sectoren. Met het festival willen de organisatoren tevens laten zien dat er een heuse Rijnlandse beweging gaande is.

Organisatie
Het Grootste Rijnland Praktijk Festival van Nederland wordt georganiseerd door Stichting SBI (Samenwerking, Bezinning en Inspiratie). Landgoed Zonheuvel en het magazine Slow Management, in samenwerking met diverse andere partijen.

Stichting SBI, eigenaar van Landgoed Zonheuvel, ontwikkelt het landgoed - samen met de partners en gebruikers - tot de Campus Zonheuvel. Een plek waar werknemers, ondernemingsraden, werkgevers, en de werelden van human resources (HR), onderwijs, wetenschap en politiek elkaar vinden rond thema’s die te maken hebben met de relatie mens en organisatie.

Slow Management (een andere kijk op organiseren) is een kwartaalblad dat gaat over organiseren op basis van vakmanschap, vertrouwen en verbinding. Slow staat niet voor langzaam, maar - naar analogie met Slow Food - voor oorspronkelijkheid, kwaliteit, diepgang en duurzaamheid. Slow Management bestaat sinds 2007 en sluit het 10-jarig bestaan af met dit Grootste Rijnland Praktijk Festival van Nederland.

Zie voor het volledige programma en tickets: hetgrootsterijnlandpraktijkfestivalvannederland.nl 

 

Terug naar agenda