PRIL bijeenkomst Den Haag

27 mrt.

Bijeenkomst van het platform Regionale Initiatieven Levensvragen

Wéér een inspirerende bijeenkomst van het Platform Regionale Initiatieven Levensvragen met gelegenheid voor ontmoeting en uitwisseling, informatie en bezinning. Zorg dat je erbij bent. De toegang is gratis!

 

De ouderenbond KBO-PCOB hield in 2017 een groot ‘levensvragenonderzoek’, Zin & Spijt. 1700 senioren antwoordden. De vraag die senioren zich het meest stellen is: “Wat kan ik voor anderen betekenen?” Het blijkt dat senioren de behoefte hebben om te praten over levensvragen. Ruim driekwart van de senioren vindt dat er ook in de zorg meer aandacht moet komen voor levensvragen van ouderen. Senioren geven ook aan dat ze hierover tobben. KBO-PCOB wil dat er meer aandacht komt voor begeleiding bij levensvragen. Manon Vanderkaa (directeur KBO-PCOB): “Senioren hebben een grote behoefte om meer te praten over levensvragen. Als KBO-PCOB pleiten we er vanuit ons manifest Waardig ouder worden voor dat geestelijke verzorging, thuis en in zorginstellingen, een essentieel onderdeel blijft van de zorg. Mensen begeleiden met dit soort vragen is daar een belangrijk onderdeel van.” Tijdens de PRIL bijeenkomst licht Agnes van Balkom, beleidsmedewerker van KBO-PCOB, een en ander nader toe. De PRIL is te gast in het stadhuis van Den Haag, omdat binnen het ouderenbeleid van deze stad
inspirerende initiatieven plaatsvinden rondom de aandacht voor levensvragen en zingeving. De gemeenteambtenaar die daar nauw bij betrokken is, Elisabeth de Vries, zal de visie en uitgangspunten voor dit beleid toelichten. Den Haag wil een ‘seniorvriendelijke stad’ zijn en kent de ‘maand van de vitaliteit’.

Het platform ‘Doodgewoon in Den Haag’ is inmiddels al zes jaar actief. Een nieuw initiatief is een onderzoeksvoorstel om binnen verpleeghuizen het gesprek over levenseindevraagstukken tussen professionals en cliënten in beeld te brengen. En welke vragen leven er in het Haagse als het gaat om behoeften van ouderen ten aanzien van de begeleiding op het terrein van zingeving? De schotten tussen intra- en extramuraal vervagen. Hoe kan er preventief en integraal samengewerkt worden? Er is veel informatie te ontvangen deze middag en veel te bespreken!

De middag staat weer onder leiding van Wout Huizing. Er is ruimte om met een grote groep samen te komen en de toegang is gratis. Meld je dus aan bij info@relief.nl m.v.v. PRIL 27 maart 2018 en (als je mee wilt lunchen) lunch. Graag tot ziens in hartje Den Haag op:
27 maart 12.30 uur (inloop mét lunch) – 16.30 uur (uitloop tot 17.00 uur) in de Haagse Lobby, boven de Haagse centrale bibliotheek aan het spui Den Haag.

 

Terug naar agenda