Ouderen en intimiteit

26 apr.

Mensen verlangen naar intimiteit en nabijheid. Ook als zij op leeftijd, kwetsbaar of ziek zijn. Dit verlangen kan zich vertalen in een verlangen naar seks. Hoe ga je als medewerker in de zorg om met deze verlangens?

Mensen verlangen naar intimiteit en nabijheid. Ook als zij op leeftijd, kwetsbaar of ziek zijn. Dit verlangen kan zich vertalen in een verlangen naar seks. Hoe ga je als medewerker in zorg en welzijn met deze verlangens? Vind je het lastig om het bespreekbaar te maken, ook al merk je dat je cliënt er mee zit en signalen geeft? Wat is het belang van intimiteit, nabijheid en seksualiteit in het leven van je ouderen, en welke dilemma’s roepen ze op in de dagelijkse praktijk? Wat is de meerwaarde voor ouderen en hun naasten van het aandacht geven aan genoemde thema’s? Wat voegt het toe aan hun mentaal welbevinden?

Herken je in je werk bovenstaande thema’s, en wil je ermee om leren gaan? Op donderdag 26 april 2018 kun je deelnemen aan deze interessante workshop! Meer informatie vind je in de Trainingswinkel.

Terug naar agenda