Werkconferentie eigenheid & zingeving in de zorg

21 jun.

Het Humanistisch Verbond organiseert op woensdag 21 juni de werkconferentie 'Wat als oma wil rocken? Zorg voor eigenheid en zingeving'.

Centraal staat hoe immateriële zorg met oog voor waardigheid, eigen regie én kwetsbaarheid onontbeerlijk zijn voor de kwaliteit van leven van ouderen en andere kwetsbare groepen. De werkconferentie is bedoeld voor geestelijk begeleiders, mantelzorgers, directeuren van zorginstellingen, studenten en alle zorgverleners die vinden dat een mens meer is dan zijn/haar zorgbehoefte.

Met lezingen van Carin Gaemers (Manifest Scherp op ouderenzorg), Gijsbert van Herk (bestuursvoorzitter Stichting Humanitas Rotterdam) en Anja Michielse (bijzonder hoogleraar Empowerment Kwetsbare Ouderen). In de middag kan worden gekozen uit 5 workshops, waaronder de workshop 'Waardig leven, waardig sterven' door o.a. Wout Huizing (stafmedewerker Reliëf / Expertisenetwerk Levensvragen en Ouderen). Ook is er een workshop n.a.v. het boek 'Bezielde jaren. Zingevingsactiviteiten met ouderen, hun familie, vrienden en vrijwilligers', waarvan Reliëf stafmedewerker Trijntje Scheeres mede-auteur is.

Meer informatie en aanmelding via www.humanistischverbond.nl/werkconferentie2017

 

Terug naar agenda