Confrontaties met de ziel

29 aug.

Een middag waarin mensen met en zonder verstandelijke beperking elkaar ontmoeten.

Op zondag 19 oktober organiseert Amsta Karaad een ontmoetingsmiddag met de titel: Confrontaties met de ziel. Een middag waarin mensen met en zonder verstandelijke beperking elkaar ontmoeten. Reserveer deze middag alvast in je agenda!

Wie heeft een beperking?
Aanleiding voor het evenement is het verschijnen van het boekje De Ziel Ontdekken, dat geestelijk verzorgster Elske Cazemier schreef ter gelegenheid van haar 12,5-jarige jubileum bij Amsta. Zij beschrijft hierin hoe het contact met mensen met een verstandelijke beperking haar leven heeft verrijkt en haar kijk op anderen en zichzelf heeft veranderd. 'Vaak benaderen we mensen die ogenschijnlijk anders zijn ongemerkt met meer afstand dan mensen met wie we ons meer verwant voelen. In mijn boekje beschrijf ik hoe juist deze andere mensen door hun openheid en directheid dit bewaren van afstand voor mij onmogelijk maakten. Dat leverde vaak confrontaties op met mijn eigen beperkingen. Uiteindelijk is dit anders-zijn maar een heel dun laagje. Op zielsniveau zijn we allemaal hetzelfde.'

Ont-moetingen!
De middag is een uitnodiging aan iedereen: medewerkers, cliënten, buurtbewoners, familie, geïnteresseerden, om voorbij ieders beperkingen te kijken en elkaar letterlijk te ont-moeten. Er zijn deze middag allerlei workshops, waarbij ontmoetingen centraal staan.

Save the date!
Dus durf jij te laten zien wie je bent, met of zonder zichtbare beperking? Zet 19 oktober dan alvast in je agenda! We beginnen om 14.00 uur in de grote zaal op de Overtoom. Daarna gaan we in groepen uiteen om gezamenlijk workshops te volgen. Aan het einde van middag wordt het boek gepresenteerd dat Elske Cazemier heeft geschreven. Iedereen is van harte welkom.

Nadere informatie over het programma volgt. Dan lees je ook hoe je je kunt aanmelden.

 

Terug naar nieuws