Dementie en muziektherapie: zorgorganisaties gezocht

07 nov.

We weten inmiddels dat muziektherapie werkt. Nu zetten we in op het vinden van dertig zorgorganisaties die deze interventies gaan implementeren in het belang van hun cliŽnten met dementie, hun mantelzorgers en van de medewerkers.

‘De muziektherapeute heeft mij geholpen om tijdens de zorg te zingen en op de juiste momenten de eigen CD van meneer Kramer op te zetten. Ik vond het een beetje gek om te doen eerst, maar ik zie hoe vrolijk en rustig hij wordt. Dat doet mij enorm goed! De zorg wordt er gemakkelijker van.’ – Yvonne, verzorgende.

Wilt u ook bijdragen aan de kwaliteit van leven van cliënten met dementie, en medicatiegebruik en onbegrepen gedrag verminderen? Muziektherapie biedt interventies die hieraan bijdragen! Doe mee aan ons implementatieprogramma.

In het project “Dementie en muziektherapie” werken de Nederlandse Vereniging voor Muziektherapie (NVvMT), Dirkse Anders Zorgen (DAZ), Reliëf en VitaValley samen met Vilans, ActiZ, Alzheimer Nederland en diverse zorgorganisaties. Samen hebben wij een aantal muziektherapeutische interventies in de praktijk gebracht en beschreven. Op dit moment zoeken wij zorgorganisaties om de interventies te implementeren.

Wat bieden wij?

• Een concrete handreiking om met een aantal interventies naar keuze te werken;
• Deskundige begeleiding om aan de slag te gaan. De begeleiding is zowel inhoudelijk (door muziektherapeuten) als procesmatig (door Reliëf en DAZ). Het doel is dat na afloop van de projectperiode medewerkers en familie de interventies zelf kunnen gebruiken;
• Individuele coaching. Hiermee garanderen wij een aanpak die naadloos aansluit bij de situatie en mogelijkheden in uw organisatie;
• Een individuele intake een voortgangs- en een eindgesprek;
• Deelname aan vier groepsbijeenkomsten. 


Wat vragen wij van u?
• De bereidheid om een periode van 6 maanden in te zetten om u deze interventies eigen te maken;
• Uw ervaring met ons te delen. Zo kunnen wij volgende organisaties nóg beter coachen begeleiden;
• Een financiële bijdrage van €6000 om de begeleidingskosten te dekken. De investeringskosten voor de interventies en handreiking nemen wij zelf op ons.

Meer informatie vindt u in bijgevoegde flyer.

Vragen of aanmelden?
Wilt u meedoen? Neem dan contact op met Maarten Verkerk van VitaValley. Dit kan via de mail mverkerk@vitavalley.nl of telefonisch op 0318-657715.

Terug naar nieuws