Drie Trage Dagen voor leidinggevenden in de zorg

17 feb.

Training voor leidinggevenden in de zorg over bezieling, verdieping en inspiratie op 15 mei, 12 juni en 18 september 2014

 

Voel jij ook de druk van alle veranderingen in de zorg? Heb jij ook behoefte om eens na te denken over wat je bezielt en wat voor jou zorg in essentie betekent? Stel het niet uit. Juist nu zijn gemotiveerde, bezielde mensen nodig en mag je het jezelf gunnen om even te vertragen. De Drie Trage Dagen in het klooster in Maarssen geven je precies de voeding die je nodig hebt.

 

Waarom?

Leidinggevenden van zorgorganisaties opereren midden in een complex krachtenveld: bezuinigingen, veranderende regelgeving, hoge werkdruk, ethische kwesties rond begin en einde van het leven, identiteitsdiscussies, etc. Aandacht voor jouw bezieling, tijd voor verdieping en inspiratie is juist nu belangrijk om zorg weer terug te brengen naar haar essentie.

De training ‘Drie Trage Dagen’ gaat over het hart van de zorg. Het gaat specifiek in op je motivatie en bezieling. Hoe houd je plezier en levendigheid binnen de organisatie? Hoe geef je meer waardering aan de clienten en de medewerkers? Hoe kan verbinding worden gelegd tussen mensen en met de organisatie als geheel?

We gaan in deze training op zoek naar de kern: waar gaat het jou om in je werk en leven? Waar gaat het jouw organisatie ten diepste om? Hoe draagt dit bij aan bezield leidinggeven, vernieuwde motivatie en krachtiger presentie van jou in je organisatie?

 

Wat leer je?

  • Je ontdekt wat je bezielt: wat motiveert en inspireert jou en hoe geef je dat vorm in je werk, op deze plek?
  • Je versterkt jouw (dienende) leiderschapskwaliteiten: hoe motiveer en ondersteun je je medewerkers? Wat is wezenlijk voor jou, voor je cliënten en voor de organisatie? Welke grenzen stel je daarbij en hoe geef je dat vorm?
  • Je vergroot jouw vermogen om binnen de dynamiek van je organisatie trouw te blijven aan jezelf én open te staan voor veranderingen. Hoe manifesteert jouw persoonlijk leiderschap zich? Hoe laat je zakelijke prestaties hand in hand gaan met oog voor mensen; hoe geef je authentiek leiding; hoe leer je vertrouwen op de eigen kracht en creativiteit van medewerkers?

 

Waarom jij?

Je bent een teamleider of (cluster)manager in een zorgorganisatie. Je hebt ervaring, je bent leergierig en gemotiveert en staat klaar voor je medewerkers. Je mist de tijd voor reflectie en verdieping, terwijl je weet dat het jou en je organisatie goed zou doen. Eindelijk drie dagen voor ruimte en bezinning op jezelf en je werk, juist nu.

 

Wat gaan we doen?

In de 'Drie Trage Dagen’ kijken we naar ‘trage vragen’. Trage vragen zijn uitnodigende vragen; vragen die verstillen maar je niet stil zetten. Het zijn vragen die je terug brengen naar de kern van waarom en waartoe je de dingen doet.

Trage vragen hebben tijd nodig om binnen te dringen, maar zijn essentieel om hoofd, hart en ziel op één lijn te krijgen. Ze maken je weer eigenaar van je leven, inclusief de (h)erkenning van je talenten, valkuilen, missie en roeping. Ze gaan verder dan ‘feel good’ of verbetering van klanttevredenheid; ze stimuleren om de persoonlijke drijfveren te plaatsen in de bredere context van de organisatie en de samenleving.

Tijdens de training worden korte inleidingen afgewisseld met praktische opdrachten over drijfveren, inspiratie en leiderschapskwaliteiten. De training combineert oefeningen gericht op inzicht en reflectie met ervaringsgerichte opdrachten. Diverse werkvormen worden ingezet: een foto-opdracht, dialoog, meditatie, creatieve verwerking, systeemopstellingen. Ook is er ruimte voor verstilling en inspiratie, zowel binnen als buiten. De lesstof en connecties met medecursisten worden levend gehouden door intervisie tussen de trainingsdagen in. Het inbrengen van praktijkcases is van wezenlijk belang.

De groep bestaat uit maximaal 14 deelnemers.

 

Inschrijven en data:                                    

Dag 1: 15 mei 2014, 9.30 - 21 uur

Dag 2: 12 juni 2014, 9.30 - 21 uur

Dag 3: 18 september 2014, 9.30 - 18 uur

Stuur voor 1 mei een motivatiebrief naar: info@zienwatonzichtbaaris.nl. Toelating tot de cursus is na ontvangst van de motivatiebrief en een telefonische intake.

 

Prijs en plaats:

Prijs:    Reliëf leden: € 795,-. Niet leden: € 995,-.

            Deze prijzen zijn inclusief de lunch en warme maaltijd en exclusief BTW.

Plaats: Het Koetshuis van de Emmaus Priorij, Diependaalsedijk 17, 3601 GH Maarssen.

 

Referenties uit andere trainingen

"Ik wil jullie nogmaals bedanken voor de prettige manier van trainen. Het was voor mij, ondanks mijn grote drukte, precies op het juiste moment. Jammer dat ik het niet eerder gedaan heb. Ik vond het fijn om te ontdekken hoe ik in het proces van mijn organisatie sta en welke rol ik daar zelf in heb. Jullie manier van werken is als fijn ervaren, er hing een goede sfeer waarin iedereen open kon zijn, bedankt daarvoor."

 

De trainers

Lisette en Anne staan voor een deskundige en betrokken inbreng bij vragen over bezieling, motivatie en zingeving op de werkvloer. Authenticiteit – congruentie tussen denken, zeggen en doen - is voor hen een kernbegrip. Zij zien breed in de samenleving een grote behoefte aan authenticiteit, en geloven dat daarin een grote kans ligt voor organisaties in zorg en onderwijs.

Lisette en Anne hebben ervaring in de zorg. Ze beschikken over een goed gevulde gereedschapskist om processen rond bezieling, zingeving en identiteit te begeleiden.

Lisette van der Wel en Anne Stael bieden dit aan in samenwerking met Reliëf. Reliëf maakt zich sterk voor bezieling en inspiratie in de zorg.

 

Aanmelden en meer informatie:

Lisette van der Wel | lisette.vanderwel@xs4all.nl | 06 42414104

Anne Stael | info@zienwatonzichtbaaris.nl | 06 46200281| www.zienwatonzichtbaaris.nl

 

Terug naar nieuws