Film over Zichtbare Levensverhalen

03 okt.

Marie-…lise van den Brandt werkt voor Mara aan het project Zichtbare Levensverhalen

Marie-Elise van den Brandt, medewerker van Reliëf, werkt voor Stichting Mara aan het project Zichtbare Levensverhalen. Van den Brandt, bekend van de levensverhaalmethode Mijn leven in fragmenten rust vrijwilligers toe om levensfragmenten vast te leggen met (licht) dementerende ouderen door vrijwilligers, in verpleeghuis de Eshoeve te Den Haag.

Ouderen hebben de behoefte om terug te kijken, ook dementerende ouderen. Herinneringen ophalen met dementerende ouderen is voor veel mensen echter een moeilijke opgave. Het gebruik kunnen maken van 'zichtbare levensverhalen' kan een goed hulpmiddel zijn, zowel voor de oudere als de gesprekspartner.
Levensverhalen kunnen worden vastgelegd in levensboeken, maar ook in een fotocollage, een verjaardagskalender, via een doos met voorwerpen, etc. Vandaar de naam 'zichtbare levensverhalen'.

In deze korte film ziet u hoe dat in zijn werk gaat en vooral ook wat het oplevert: mensen komen tot hun recht!

Op 9 oktober presenteren Marie-Elise van den Brandt en Wout Huizing de nieuwe methode In gesprek met mensen met dementie. De kracht van persoonlijke verhalen. Wilt u daarbij zijn? Inschrijven kan nog.

Terug naar nieuws