Fotowedstrijd Mentaal welbevinden

23 jun.

Vind jij het belangrijk dat cliŽnten en zorgmedewerkers lekker in hun vel zitten. En houd je van foto's maken?

Doe dan mee aan de Vilans fotowedstrijd Mentaal welbevinden 2014! Door jouw foto in te sturen laat je zien wat mentaal welbevinden voor jou betekent en help je om het thema meer aandacht te geven in de zorg.

Stuur je foto in via: www.zorgvoorbeter.nl/fotowedstrijd

Winnaar
In september wordt de winnaar bekend gemaakt. De winnaar krijgt een Pluim belevingsbon van 100 euro. De ingezonden foto’s zijn te zien op het kennisplein Zorg voor Beter. Daarnaast maakt Vilans van de meest aansprekende foto’s een beeldset, een nieuwe werkvorm waarmee zorgmedewerkers op een laagdrempelige en creatieve manier met cliënten en familie in gesprek kunnen gaan over levensthema's. Deze beeldset is zowel in de ouderenzorg als in de gehandicaptenzorg te gebruiken.

Landkaart Mentaal Welbevinden   
Vilans ontwikkelde eerder de Landkaart Domein Mentaal Welbevinden. De plaats- en straatnamen op deze landkaart staan symbool voor gebeurtenissen, emoties en levensfases. Deze Landkaart kan als inspiratie dienen voor de fotowedstrijd. Bekijk ter inspiratie de voorbeeldfoto’s die bijvoorbeeld ‘Levensweg’, ‘Prikkelbaar’ of ‘Loslaten’ verbeelden.

Aandacht voor cliënt

Mariëlle Cuijpers, expert mentaal welbevinden van Zorgvoorbeter.nl: ‘Zorgorganisaties worden er zich steeds meer bewust van dat ze zich kunnen onderscheiden door meer aandacht te hebben voor hoe de cliënt zich voelt en wat hem bezig houdt. Het thema mentaal welbevinden staat hoog op het prioriteitenlijstje van cliënten. Daarom ontwikkelt Vilans nieuwe werkvormen zoals deze beeldset waarmee zorgmedewerkers met de cliënt in gesprek kunnen gaan over wat cliënten belangrijk vinden in hun leven.’

 

Voor ouderenzorg en gehandicaptenzorg

Zowel medewerkers uit de ouderenzorg als gehandicaptenzorg worden van harte uitgenodigd om mee te doen met deze fotowedstrijd. Doe mee en nodig mensen in je netwerk uit om ook mee te doen! 

 

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van actuele ontwikkelingen in de langdurige zorg? Meld je aan voor de gratis tweewekelijkse e-mail nieuwsbrief: www.zorgvoorbeter.nl/nieuwsbrief.

Terug naar nieuws