Gratis seminar: Seksualiteit en intimiteit

09 apr.

Aangeboden door ReliŽf en Mennorode op 14 mei in Elspeet

Elspeet – Reliëf en Mennorode organiseren een gratis seminar voor zorgverleners, in het kader van de dag van de verpleging 2014. Het seminar wordt twee keer aangeboden op woensdag 14 mei van 9.30 – 12.30 uur en van 13.00 – 16.00 uur, bij Mennorode in Elspeet. Het thema is ‘Seksualiteit en intimiteit in de zorg’.

 

Gratis aangeboden

Het inmiddels een begrip geworden seminar wordt voor de zevende keer gratis aangeboden. “Wij zien dat Mennorode een goede zakenpartner kan zijn voor de gezondheidszorg. Hierbij draait het niet in de eerste plaats om gewin, maar om het maatschappelijk relevant zijn voor verpleegkundigen. Daarom bieden wij het seminar al 7 jaar met veel plezier aan.” aldus de heer Eigenbrood, directeur van Mennorode.

 

Het doel van de bijeenkomst is medewerkers te informeren en handvatten te geven om met het complexe thema ‘intimiteit in de zorg’ om te gaan. Wat is het belang van intimiteit, welke verantwoordelijkheden hebben zorgverleners op dit gebied en voor welke dilemma’s kun je als zorgverlener komen te staan?

 

Sprekers
Frans Vosman (hoogleraar zorgethiek aan de UvH) gaat spreken over de betekenis van verlangens en uitingen van zorgvragers. Mathilde Bos (verpleegkundige en inhoudsdeskundige) spreekt over wat er gebeurt met de liefde en intimiteit als je afhankelijk wordt van zorg. Madeleine Roovers (filosoof/ethica) zal spreken over grenzen en de betekenis van seksualiteit en intimiteit bij mensen met cognitieve stoornissen. Frans Hoogeveen (psycholoog en lector psychogeriatrie aan de Haagse Hogeschool) zal spreken over het aangaan van relaties.

 

Praktische informatie
Het gratis seminar ‘Seksualiteit en intimiteit in de zorg’ wordt aangeboden door Mennorode en Reliëf. Per bijeenkomst zijn 250 plaatsen beschikbaar. Opgave is van belang en kan via www.mennorode.nl (Cursussen & seminars). Datum: 15 mei 2013, 9.30 – 12.30 en 13.00-16.00 uur (identiek programma). Locatie: Mennorode conferentiecentrum, Apeldoornseweg 185 te Elspeet.

 

Aanmelden

http://www.mennorode.nl/nl/formulieren/seminar-zorg

 

Terug naar nieuws