Joop Hendriks en Henk Prins treden toe tot bestuur van ReliŽf

27 jul.

Joop Hendriks (voorzitter Raad van Bestuur van Noordwest Ziekenhuisgroep) en Henk Prins (voorzitter Raad van Bestuur van Zorggroep Charim) zijn bestuurslid geworden van ReliŽf.

Zij werden gekozen door de leden op de onlangs gehouden Algemene Ledenvergadering. Met de komst van Joop Hendriks en Henk Prins is het bestuur van Reliëf op volle sterkte om, samen met haar leden en de staf, een krachtige impuls te geven aan de missie van de vereniging: het bevorderen van menslievende zorg in Nederland.

Krachten bundelen

'Tal van christelijke zorgaanbieders willen hun waarden uitdragen in de dagelijkse zorg aan mensen. Reliëf kan hen daarbij helpen. Om menslievende zorg landelijk vorm te geven, is het belangrijk dat elke christelijke organisatie zich aansluit bij onze vereniging', aldus het nieuwe bestuurslid Henk Prins. 'Als we de krachten bundelen en elkaar helpen, kunnen we ervoor zorgen dat 'liefde' het kloppend hart van de zorg blijft.' De vereniging Reliëf, die 110 instellingen en 120 individuele leden telt, ondersteunt ziekenhuizen, ouderenzorginstellingen en gehandicaptenorganisaties rond de thema's menslievende zorg, zingeving en ethiek.

Ook voor ziekenhuizen

'Ook in ziekenhuizen spelen vele vragen rond menslievende zorg, zingeving en ethiek', zegt Joop Hendriks. 'Zorgverleners zullen met patiënten in dialoog moeten gaan over de vraag of dat wat kan, ook het beste is voor de patiënt. Dat zijn lastige gesprekken. Het zou mooi zijn als meer ziekenhuizen zich binnen Reliëf samen bezinnen hoe deze morele kwesties op een goede manier kunnen worden besproken. De tijd is er rijp voor!’

Beweging en Academie

Reliëf timmert aan de weg met de Reliëf Beweging en de Reliëf Academie. Door onder meer congressen, bijeenkomsten, ontmoetingen en publicaties stimuleert de Beweging zorgprofessionals om menslievende zorg te verlenen. De Reliëf Academie ondersteunt leden en niet-leden met onder meer scholing, training, adviezen, coaching en supervisie.

Terug naar nieuws