Mensen met Downsyndroom zijn #Andersnietminder, net als iedereen!

16 apr.

Minister Schippers neemt binnenkort een besluit of de NIPT (Niet Invasieve Prenatale Test) aan alle zwangere vrouwen aangeboden wordt.

Met deze test wordt vooral het Downsyndroom opgespoord. Diagnose leidt in meer dan 90 procent van de gevallen tot het afbreken van de zwangerschap. Een besluit tot invoering van de NIPT is een sterk signaal naar de samenleving dat het leven van mensen met Downsyndroom lager wordt gewaardeerd dan dat van anderen. Waarom?

Mensen met Downsyndroom hebben altijd deel uitgemaakt van onze samenleving. Routinematige screening tijdens de zwangerschap op Downsyndroom is gebaseerd op negatieve beeldvorming. Het correspondeert niet met de realiteit van leven met Downsyndroom anno 2015. Kinderen met Downsyndroom weg-selecteren past niet in een gezonde samenleving die uitgaat van goede zorg, liefde en inclusie. In Nederland zou niemand zich moeten verdedigen om wie hij is. Mensen met Downsyndroom zijn #Andersnietminder.

Steun de actie #Andersnietminder, onderteken de petitie en laat de minister en Tweede Kamer weten dat kinderen met Down ‘gewoon’ moeten blijven in Nederland!

Deze actie is een initiatief van het Platform Zorg voor Leven en mede geïnitieerd door:

· Downpride

· dit Koningskind

· Helpende Handen

· NPV

· Op weg met de ander

· RMU Gezondheidszorg en Welzijn.

De actie wordt verder ondersteund door:

· ChristenUnie

· Comité Vrouwenbonden, bestaande uit de Hervormde Vrouwenbond, de Christelijke Gereformeerde Vrouwenbond en de Vrouwenbond der Gereformeerde Gemeenten

· De Christenvrouw

· Evangelische Alliantie/Evangelische Zendingsalliantie

· Febe Zorg

· Juristenvereniging Pro Vita

· Nederlandse Artsenverbond

· prof. dr. Theo A. Boer, hoogleraar Lindeboom Leerstoel Ethiek van de Zorg

· Schreeuw om Leven

· SGP-Jongeren

· SGP-Tweede Kamerfractie

Verspreid de boodschap op Twitter, Facebook, email of hang de poster voor uw raam.

Terug naar nieuws