Oud-ChristenUnie-Kamerlid Esmé Wiegman nieuwe directeur NPV

17 dec.

Het bestuur van de Nederlandse Patiënten Vereniging heeft Esmé Wiegman-van Meppelen Scheppink benoemd als directeur van de NPV. Wiegman begint haar werkzaamheden op 1 februari 2014.

 

Het nieuwe boegbeeld van de NPV volgt dr. R. Seldenrijk op die op 31 januari 2014 afscheid neemt van de vereniging. Esmé Wiegman heeft sterke affiniteit met de zorg en vrijwillige hulpverlening en zet zich al langer in voor de NPV. Als Tweede-Kamerlid had zij gezondheidszorg in haar portefeuille en vroeg zij regelmatig aandacht voor medisch-ethische thema’s als abortus. Op dit moment werkt Wiegman als regiomanager bij de Landelijke Huisartsenvereniging. Daarnaast is ze bestuurslid bij Het Passion en lid van de raad van toezicht van de Eigen-Kracht-Centrale.

Wiegman is verheugd over haar aanstelling: “Mijn hart gaat uit naar de thema’s en activiteiten die de NPV uitdraagt: de beschermwaardigheid van het leven, praktische hulp door vrijwilligers, voorlichting, toerusting en beïnvloeding van beleid.”

De NPV (Nederlandse Patiënten Vereniging) komt op voor de beschermwaardigheid van het leven. Zij doet dit door thuishulp, advies bij medisch-ethische vragen en beleidsbeïnvloeding.

 

Terug naar nieuws