Project Dementie en muziektherapie

20 jun.

Muziektherapie wordt steeds vaker toegepast bij mensen met dementie. Het kan de kwaliteit van leven van zowel de persoon met dementie als de mantelzorger aanzienlijk verbeteren. Zowel in verpleeghuizen als thuis.

Op dit moment worden de mogelijkheden van muziektherapie voor deze doelgroep onvoldoende benut. Hiervoor zijn twee oorzaken aan te wijzen. Allereerst is de innovatie op dit gebied erg versnipperd. Daarnaast worden dit soort interventies niet in de thuissituatie toegepast. In het project 'Dementie en muziektherapie' worden muziektherapeutische interventies geïmplementeerd in de zorg in Nederland. Doel van dit project is dat innovaties op het gebied van muziektherapie breder ingezet gaan worden voor burgers met dementie. Zowel in de thuissituatie, als voor mensen die in een zorginstelling wonen.

De Nederlandse Vereniging voor Muziektherapie (NVvMT) en VitaValley hebben Reliëf en Dirkse Anders Zorgen (DAZ) gevraagd om op 40 locaties in de ouderenzorg de implementatie van deze interventies te ondersteunen en te begeleiden. Meer weten over dit project? Download hier de factsheet. Wilt u deelnemen aan dit project als zorginstelling of muziektherapeut? Neem dan contact op via info@vitavalley.nl

Terug naar nieuws