Project 'Zichtbare levensverhalen'

23 sep.

Dit project is voorgedragen voor de Meer dan handen vrijwilligersprijzen 2013

Verpleeghuis de Eshoeve, HWW Zorg Den Haag, is samen met stichting Mara gestart met het project 'Zichtbare levensverhalen'. Vrijwilligers maken met dementerende ouderen een portret van de oudere in woord, beeld, met voorwerpen of geluid enz. Dit doen zij onder leiding van Marie-Elise van den Brandt en met behulp van de door Reliëf ontwikkelde methode Mijn leven in fragmenten.

Het persoonlijke contact met de dementerende verpleeghuisbewoner is geweldig en levert tevens een communicatie middel op, omdat de vrijwilliger de verhalen vastlegt. Levensboeken, bundels met verhalen en een expositie zijn inmiddels tot stand gekomen.

Vernieuwend aan dit project is dat het meer inhoudt dan het maken van een woord- en beeldverslag. Er wordt gezocht naar een individueel passende weergave van het verhaal. Voor ouderen in een vergevorderd stadium van dementie kunnen voorwerpen, geluiden en geuren, prettige herinneringen oproepen; ook wanneer het gesprek moeilijker is geworden.

Wilt u dit project ondersteunen om een van de prijzen in de wacht te kunnen slepen? U heeft tot 30 oktober de tijd om op hierop te stemmen via onderstaande link.

http://prijzen.vrijwilligerswerk.efficiency-online.nl/pages/prijzen/extra/Project?postid=121425

 

 

Terug naar nieuws