ReliŽf jaarcongres geslaagd!

13 mrt.

Afgelopen vrijdag beleefden ruim 200 deelnemers het ReliŽf Jaarcongres in Doorn.

Zorg: ziel van de samenleving, dat was het thema. Even niet de focus op wat er niet goed gaat in de zorg. Even een dag de aandacht voor wat er allemaal wel goed gaat. En dat is veel en bijzonder. Aandacht, betrokkenheid, liefde, geduld, aanvaarding, ruimte voor tranen, bemoediging, hoop. De zorg is op een bepaalde manier een voorbeeldige praktijk voor de samenleving: kijk! zo kan het ook. De zorg als laboratorium voor menselijkheid.

Op deze toon hebben de diverse sprekers een bijdrage geleverd, wat leidde tot een Reliëf congres met een bijzondere sfeer. Hieronder kunt u een aantal van deze bijdragen terugvinden.

Viering met Trijntje Scheeres

Opening door Emile Lohman

Lezing Erik Borgman

Lezing Inge van Nistelrooij

Spiegelverhaal door Tjerk Bos

Deelsessie Levensverhaal Centraal door Thijs Tromp en André Mulder (zie ook eindrapportage onderzoek Levensverhaal Centraal).

Deelsessie Ikwilmetjepraten.nu door Anne Stael en Wout Huizing (zie ook www.ikwilmetjepraten.nu)

Deelsessie Samen mens zijn door Nico van de Leer en Johan Groen

- Deelsessie Kerk en zorg door Dick Couvée

Twee bezoekers schreven ook een persoonlijk verslag van de congresdag. Lees 'Ver-zinnen van zorg' door Veronica van Roon (winnaar Reliëf Verhalenwedstrijd 2016) of het verslag van Gerrit van de Berkt (Reliëf vrijwilliger als ervaringsdeskundige verstandelijk beperkte). En bekijk de foto impressie!

Terug naar nieuws