Start nieuwe ronde levensverhalenavonden

05 mrt.

Initiatief Platform Doodgewoon, Haagse Hogeschool en Resto Van Harte

Een mens is op de wereld gezet om verhalen te vertellen. Wout Huizing haalde gisteravond het joodse spreekwoord aan ‘waarom heeft God mensen op de wereld gezet’. De wereld is niets zonder verhalen. Het leven krijgt pas kleur door te vertellen. Je hebt wel toehoorders nodig.

In Den Haag zijn veel verhalen te vertellen. Vorig jaar hebben 45 studenten 60 ouderen gesproken en hun verhalen opgetekend, de studenten met de beste verhalen ontvingen een prijs. Wout Huizing was als levensverhalenexpert de voorzitter van de jury. Joost van Vliet heeft als docent van de Haagse Hoge School de levensverhalen gelezen en wat opviel was de variëteit van onderwerpen en ook diepgang in de gevoerde gesprekken. De verhalen zullen worden ondergebracht in een toegankelijke website via de bibliotheek en mogelijk het museum.

Gisteravond werden alle ouderen die hebben meegedaan in het zonnetje gezet. Ook de studenten, de jury en de organiserende vrijwilligers van het platform en van Van Harte Resto en de Haagse Hoge School waren aanwezig. Een deel ging op de foto, zie hierbij. Het was al met al een geslaagde proef. Een nieuwe reeks Levensverhalenavonden voor studenten en ouderen werd aangekondigd, elke eerste en derde maandag van de maand, intekenen kan via de website van Van Harte Resto. Wie vertelt dan wel luistert, krijgt een gratis maaltijd. De gemeente draagt bij. Op 12 oktober is er weer een prijsuitreiking van het beste verhaal.

Meer informatie: 

http://www.doodgewoonindenhaag.nl/

Terug naar nieuws