Zin in Zorg gedichtenbundel is verschenen!

18 okt.

De beste gedichten uit de gedichtenwedstrijd zijn verzameld in een handzame bundel, om persoonlijk te lezen, maar ook geschikt voor vieringen. Met tekeningen van Iris Boter

Zin in zorg: gedichten en illustraties

"Wat ik kan doen is gordijnen ontsluiten de buitenwereld laten zien."

Omslag%20Zin%20in%20Zorg%20gedichtenbund

Dit zijn de laatste regels van ‘In zichzelf’, het gedicht dat de eerste prijs won van de gedichtenwedstrijd 2015 over het thema ‘zorg en zingeving’. Het is een van de 26 gedichten in deze bundel waarin de kernwaarden van de zorg treffend worden verwoord.

De gedichten gaan over ontmoetingen in de zorg: over afscheid en verlies, geluk en plezier. Ze zijn grappig, ontroerend en stemmen tot nadenken. Je kunt ze gebruiken tijdens vieringen of in gespreksgroepen, maar ook gewoon zelf lezen en overdenken.
De mooiste gedichten uit de inzendingen voor de Reliëf Zin in zorg gedichtenwedstrijd zijn aangevuld met werk van bekende auteurs, onder wie Jaap Zijlstra, Marinus van den Berg en verpleegpoëet Sander Ritman. In haar schitterende illustraties bij elk gedicht voegt Iris Boter een extra dimensie toe.
Reliëf, christelijke vereniging van zorgaanbieders, hoopt dat door deze gedichten & illustraties velen zullen inzien dat ‘zin in zorg’ aan de orde van de dag is, en van levensbelang.

Amsetrdam: Buijten & Schipperheijn 2015, € 8,50. Verkrijgbaarbij Reliëf en in de boekhandel.

Bestellen kunt u hier

Terug naar nieuws