Zin in Zorg lesmodules

28 apr.

Lesprogramma voor zorgopleidingen over inspiratie, zingeving en ethiek, gratis online beschikbaar.

Zin in Zorg lesmodules

Lesprogramma voor zorgopleidingen over inspiratie, zingeving en ethiek, gratis online beschikbaar.

Wat is in dit geval goede zorg? Hoe stem ik me af op deze zorgvrager? Wat is voor mij van waarde in mijn werk? Thema’s als inspiratie, zingeving en ethiek zijn van wezenlijk belang bij de beroepsuitoefening van zorgverleners. Toch zijn deze onderwerpen niet altijd eenvoudig te bespreken.

Onlangs bracht Reliëf de Zin in Zorg lesmodules uit, een pakket van zeven lessen over inspiratie, zingeving en ethiek. Zeven lessen met een concrete opzet en achtergrondinformatie voor de docent, en bijbehorende werkbladen, oefeningen en filmfragmenten. Geschikt voor opleidingen in de gezondheidszorg, maar ook voor interne scholingen binnen zorgorganisaties. Gratis online verkrijgbaar en tevens in gedrukte vorm te bestellen met DVD.

Dit programma omvat drie thema’s:
• inspiratie in de zorg (twee lessen)
• levensverhalen & zingeving (drie lessen)
• ethiek & morele reflectie (twee lessen).
Steeds wordt de verbinding gelegd met de geschiedenis van professionele zorg en het erfgoed van zorgverleners uit het verleden.

Doelgroep
Deze lessen zijn geschikt voor opleidingen in de zorgsector, mbo niveau 3&4 en hbo, voor studenten vanaf het eind van het tweede leerjaar en met minimaal een halfjaar stage-ervaring.

Over de lesmodules
De lessen in dit programma zijn opgezet als werkcolleges. Het programma is bedoeld als reeks, maar het is ook mogelijk om één thema te behandelen of zelfs één losse les.

Elke afzonderlijke lesmodule beschrijft een les van circa 90 minuten, maar de lessen kunnen naar wens worden ingekort of uitgebreid. De lessen zijn opgebouwd uit interactieve werkvormen, gerichte inleidingen door de docent, filmfragmenten en verwerkingsopdrachten. Bij elke les hoort een werkblad met een oefening die aansluit bij het thema.

De Zin in Zorg lesmodules zijn samengesteld door Reliëf, christelijke vereniging van zorgaanbieders, in het kader van het project Religieus Erfgoed Menslievende Zorg.

Informatie

info@relief.nl / www.relief.nl

Terug naar nieuws